Mam zamiar kupić oktawie 1.6 rocznik 1998/1999 (samochód jest sprowadzony) ale nie znam się na samochodach.
Jestem umówiona na stacji dializ skody.
Proszę o wskazówki o co pytać na co zwrócić uwagę.
Czy taka kontrola będzie wiarygodna tzn. Będą wykryte wszystkie ewentualne usterki itp.
Jak sprawdzić czy auto nie jest kradzione.
Kto ponosi opłaty w urzędzie skarbowym sprzedający czy kupujący.
Jakie dokumenty samochodu powinnam dostać i czy powinny one być przetłumaczone.
Tak, przecież wszyscy zalecają odświeżenie płynów ustrojowych w nabytym samochodzie, a gdzież ich lepiej nie odświeżyć niż na stacji dializ. Ale z rozrządem to chyba trzeba na chirurgię . BTW pamiętecie kawał jak chirurg naprawia samochód? - normalnie - przez rurę wydechową.
Mam zamiar kupić oktawie 1.6 rocznik 1998/1999 (samochód jest sprowadzony) ale nie znam się na samochodach.
- Poszukaj kogoś co się zna - inaczej wtopisz. Jest na forum kolega Zoltar z salonu i ASO Skody w Gdańsku - może pomoże - napisz na PW.
Jestem umówiona na stacji dializ skody.
- A koleżanka niech się nie stresuje - bardziej odpowiednia od stacji dializ będzie stacja diagnostyczna lub autoryzowana stacja obsługi - ASO
Proszę o wskazówki o co pytać na co zwrócić uwagę.
- przy takim roczniku i zapewne dużym przebiegu na wszystko. I raczej licz się z kolejnymi inwestycjami.
Czy taka kontrola będzie wiarygodna tzn. Będą wykryte wszystkie ewentualne usterki itp.
- wykryją te które już występują, nie te które wystąpią za chwilę.
Jak sprawdzić czy auto nie jest kradzione.
- Policja.
Kto ponosi opłaty w urzędzie skarbowym sprzedający czy kupujący.
- zależy od Umowy. Z reguły kupujący.
Jakie dokumenty samochodu powinnam dostać i czy powinny one być przetłumaczone.
- pośrednik powinien zarejstrować samochód w Polsce a następnie sprzedać go tobie. Jak rozumiem pośrednik zamierza zrobić operację w ten sposób, że podpiszesz Umowę bezpośrednio ze sprzedającym z zagranicy. I zapewne zostawi cię z tymi papierami do przejścia przez cały korowód urzędowy. To ja już wolałbym kupić samochód w Polsce. Poszukaj nawet na forum są ogłoszenia, można kupić dobry samochód od osoby, która na pewno o niego dbała.
Tak, przecież wszyscy zalecają odświeżenie płynów ustrojowych w nabytym samochodzie, a gdzież ich lepiej nie odświeżyć niż na stacji dializ. Ale z rozrządem to chyba trzeba na chirurgię . BTW pamiętecie kawał jak chirurg naprawia samochód? - normalnie - przez rurę wydechową.
1. szkoda, o wielki Rumcajs'ie Antikris'cie, oczywiście się poprawię. Swą nieudolność zwalam na trochę nieludzką porę jak na mnie. :diabelski_usmiech.
2. gosmo, wolę chirurga - teraz endoskopowo różne fajne rzeczy robią, a ginekolog to zawsze przez "podwozie" operuje i dostep do podzepołów ma bezpośredni, choć dość ograniczony.
Z mojej strony EOT bo to już na pewno koleżance nie pomoże. Odezwij się na PW do Zoltara.
w sumie byl to salon opla nie skody ale wygladalo to tak
przyszla Pani (kupiec) z Panem (sprzedawaca) zeby sprawdzic, Pan ja zapytal co wybiera zwykly "na oko" 50 zl czy do kompa plus cala sciezka diagnostyczna za 250 zl, pozniej podszedl kierownik serwisu i powiedzial do Pani "niech Pani podejdzie bez tego Pana"
wg mnie jak chcesz dobrze sprawdzic to do kompa trzeba bedzie podpiac a przy okazji w serwisie gadaj face to face (bez sprzedawcy )
Komentarz